Малко любов може да промени много неща.  На 22 май 2023

...
Малко любов може да промени много неща. 
На 22 май 2023
Коментари Харесай

Мъж спря банков обир, като дари обирджията с прегръдка (видео)

Малко обич може да промени доста неща. 

На 22 май 2023 година в 11 сутринта в постройката на банката Bank of the West в град Уудланд, Калифорния, влиза чудноват на тип мъж, който е покрил долната част на лицето си с тениска.

Той се доближил до касата и подал на дамата записка, на която пишело: „ Това е грабеж. Дайте ми 50 000 $ и никой няма да пострада. “

69-годишният Майкъл Армъс-старши чакал на опашка, когато забелязал мъжа да дава бележката на касиера. Касиерите изглеждали разтревожени, а мъжът, който подхвърлил бележката, бил с опъната тениска над лицето си. Мъжът твърдял, че има револвер. Майкъл ясно схванал, че става въпрос за обир. 

Тогава Армъс забелязал нещо познато в мъжа. Това бил неговият някогашен комшия, Едуардо Пласенсия, 43, който в миналото бил другар на щерка му.

„ Видях по метода, по който говореше, че е раздразнителен. Той сподели: „ Не желая да нараня никого “, споделя Армъс пред NBC 15.

Майкъл забелязал, че Едуардо звучи обезпокоен. Затова, вместо да се опита да го обезоръжи и да спре обира, той му задал няколко въпроса.

Майкъл се доближил до Едуардо и непосредствено го заговорил напряко.

– Здравей, Едуардо, за какво правиш това? Нямаш работа?

– Нямам нищо в този град. Загубих всичко и в този момент просто желая да отида в пандиза, отвърнал съкрушеният мъж.

– Знаеш, че това няма да реши проблемите ти. Да излезем на открито — предложил Майкъл.

Тогава, за удивлени на касиерката, Армус прегърнал крадеца, който се разплакал и двамата напуснали постройката на банката.

„ Изпитах съчувствие към този човек. Какво е можело да се случи на този човек, с цел да го накара да желае да влезе там и просто да захвърли живота си? “ споделя героят ABC 7 Chicago.

Тогава пристигнали служителите на реда с наизвадени пушки и им извикали: „ Лягайте на земята! “

Полицейското ръководство на Уудланд по-късно похвали Майкъл за това, че е успокоил бъдещия апаш и го е насърчил да не прави закононарушението.

„ Неговите мъдри думи подействаха и Пласенсия промени решението си и напусна банката “, написа полицейското ръководство във Фдйсбук. Полицията по-късно съобщи пред ABC, че Армъс е „ добър самарянин, който съобщи вярното обръщение, трансформирало нещата “.

„ Беше писано за мен да бъда тук “, споделя Майкъл пред ABC News.

Едуардо бил съден в окръг Йоло за опит за обир. Когато полицията го арестувала, той не бил въоръжен, както бил споделил на банковите касиери. Със сигурност с помощта на Майкъл присъдата му ще бъде доста по-малка.

„ Любовта побеждава всичко. Хората не осъзнават това. Опитайте се да бъдете благи с някого. Има значение “, споделя героят от банковия грабеж.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР